Arta si creatie

Curs de Fotografie

"O imagine face cat o mie de cuvinte"

Inscrie-te acum
Preturile / categorii de varsta ?

245 RON

220 RON

Se fac peste un milion de fotografii in decurs de 1 minut pe mapamond ! Dar cate din acestea ne capteaza atentia ? Reusesc toate sa spuna o poveste ?

Fotografia este o forma de comunicare, al carei limbaj universal ne ajuta sa ne exprimam si sa fim intelesi in orice colt al lumii. Dar, ca orice limbaj, are o sintaxa si principii gramaticale. Daca ii stapanim tehnica, dar nu ii cunoastem gramatica, nu vom reusi sa trecem de suprafata imaginii. Unii artisti spun ca limbajul fotografiei este lumina … insasi notiunea de fotografie inseamna, in sens etimologic, “a scrie cu lumina”. Asta vom invata: sa pictam cu lumina, sa compunem o imagine artistica si sa exprimam un sentiment, o stare, o poveste…

Curs de Fotografie – tematica:

  1. Notiuni introductive despre fotografie, istoria fotografiei si tehnicile de baza in fotografie.
  2. Fotografia cu telefonul mobil – notiuni introductive, trucuri, setari manuale, aplicatii recomandate, etc.
  3. Sa folosim cat mai bine aparatul foto pe care il au copiii. Exercitii de control asupra aparatului de fotografiat, precum controlul claritatii, controlul expunerii, controlul asupra evidentierii subiectului fotografiei, dar si cum se tine corect o camera foto pentru a evita fotografiile neclare si miscate.
  4. Vom invata sa facem poze mai bune, aplicand notiuni de baza in fotografie ca incadratura, lumina si culoarea. Ne vom juca cu unghiurile de fotografiere si cu unghiurile de cuprindere.
  5. Folosirea luminii naturale si a celei artificiale. Tipuri de lumina, calitatea luminii si culoarea luminii.
  6. Practica, exercitii si discutii aplicate. Fotografiile realizate de copii vor fi discutate la curs, unde vor fi evidentiate calitatile fiecarei fotografii; vom cauta metode de imbunatatire a tehnicii si a modului de a aborda un subiect.
  7. Copiii vor fi incurajati sa caute subiectele care ii intereseaza pe fiecare in parte; vor fi incurajati sa abordeze aceleasi subiecte din puncte diferite de vedere, pentru a intelege cat de variate si inepuizabile metode de exprimare ofera fotografia. Si, nu in ultimul rand, vor fi incurajati sa-si exprime emotiile si sentimentele liber, prin intermediul fotografiei.
  8. Pregatirea fotografiilor pentru expozitia de la sfarsitul cursului. Vom invata cum sa facem selectia celei mai bune rezolutii pentru email, online si print.

Acest Curs de Fotografie va fi structurat 30{f5d131217ffb8b0e84fa3ea66c11f12aa042bae65b6fdd14e7ccbe44dd26aa9b} pe teorie, iar 70{f5d131217ffb8b0e84fa3ea66c11f12aa042bae65b6fdd14e7ccbe44dd26aa9b} pe practica, teme si discutii. Isi propune sa fie distractiv si sa ofere bucuria descoperirii unor noi posibilitati de exprimare.

Materialul didactic (aparate foto, trepied, suport curs, etc) sunt asigurate de Centru, copiii nefiind necesar sa dispuna de un aparat de fotografiat propriu.

Copiii iubesc sa caute, sa descopere si invata lucruri noi cu mare usurinta. Curiozitatea lor va fi satisfacuta de explorarea a noi si noi cai de manifestare pe care le ofera fotografia, iar unul dintre cele mai placute sentimente este acela conferit de statutul de creator.

PROGRAM:

VINERI, intervalul 10:15 – 11:45

Curs destinat copiilor peste 10 ani

Pretul pentru acest Curs de Fotografie este exprimat lunar si are ca referinta un numar de 4 saptamani. Tariful afisat reflecta discount-ul de 10% aplicat in cazul achitarii intergrale a abonamentului lunar in primele 7 zile calendaristice ale lunii de curs.

 

Vezi AICI orarul complet al Activitatilor Clubului Bufnita din Tei

Vino la Bufnita din Tei si … descopera lumea!

 

After School la Bufnita din Tei

Distribuie amicilor tai
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on PinterestPrint this page

Newsletter