Dezvoltare personala

Eu, profesorul meu! – SECRETE ALE INVATARII EFICIENTE

Tehnici de invatare

Inscrie-te acum
Preturile / categorii de varsta ?

210 RON

210 RON

190 RON

190 RON

Meditatii? Sau mai bine invatam sa … invatam!

Va suna cunoscute expresii de genul “Iar avem teme pentru acasa !” sau “Vai, maine e luni, iar trebuie sa merg la scoala” sau de ce nu ”Mama, parca ma doare putin in gat ! sigur nu trebuie sa stau acasa ?”

Ce solutii aveti pentru acest comportament? De cele mai multe ori recurgem la After School sau la clasicele sedinte de meditatii.

De fapt, cei mai mai multi copii nu au probleme reale de invatare, ei chiar iubind sa afle lucruri noi si interesante!

Meditatii la Bufnita din Tei

Atitudinea lor de rezistenta in fata activitatilor scolare vine dintr-o perceptie a scolii ca mediu unde exista doar reguli, etichetari, penalizari. Motive pentru o astfel de perceptie ar exista … dar va propun sa ne concentram atentia pe solutii: PUTEM schimba atitudinea elevilor cu privire la scoala, astfel incat sa o perceapa ca parte integranta a cunoasterii, adica acel process continuu care are loc de-a lungul intregii lor vieti.

Uneori nu trebuie sa producem mari schimbari in viata noastra. Trebuie doar sa folosim in mod potrivit ceea ce avem. Si atunci schimbarea va aparea intr-un mod atat de firesc, incat vom simti mai puternic bucuria si implinirea, decat teama de necunoscut.

Prin acest curs ne indepartam de atmosfera clasicelor sedinte de meditatii si vom invata impreuna cum sa produci schimbari in viata ta, folosind ceea ce stii deja si ceea ce poti face cu usurinta. Vom invata impreuna cum poti deveni propriul tau profesor!

MODUL I –“Invatarea” din perspectiva functionarii creierului (justificari şi explicatii de natura psiho-pedagogica ale modului de predare in scoala)

  1. Regulile creierului
  2. Campul vizual. Citirea rapida
  3. Folosirea tuturor simturilor in memorare si in invatare
  4. Tehnici de memorare si de invatare folosite in scoala si in viata de zi cu zi

MODUL II – Aplicarea tehnicilor de memorare/invatare in contexte variate de viata (exemple concrete, aplicatii folosind continuturile scolare pentru diferite discipline)

  1. Reperele. Palatul memoriei
  2. Relatiile. Gruparea.
  3. Acrostihul. Acronimul
  4. Ideile principale. Schema. Harta mentala

MODUL III – Consolidarea tehnicilor de memorare/ invatare in contexte variate de viata (se reiau si se aprofundeaza temele Modulului II)

Folosind principii din zona tehnicilor de invatare si de memorare, invatare eficienta, psihologia invatarii sau psihologia copilului, vom afla impreuna cum putem sa ne facem viata mai frumoasa.

Copiii vor invata sa se integreze mai eficient in mediul scolar, sa isi adapteze comportamentul la regulile scolare, sa gestioneze pozitiv emotiile determinate de mediul scolar, sa isi imbunatateasca rezultatele.

Pretul cursului este exprimat lunar si are ca referinta un numar de 4 saptamani. Tariful afisat reflecta discount-ul de 10% aplicat in cazul achitarii integrale a abonamentului lunar in primele 7 zile calendaristice ale lunii de curs.

Program:

Grupa Clasele III-IV: MIERCURI intre 14:00 si 15:30

Grupa Clasele V-VIII: SAMBATA intre 13:15 si 14:45

 

Orarul complet al ACTIVITATILOR il gasesti AICI.

Vino la Bufnita din Tei si … descopera lumea!

Before & After School la Bufnita din Tei

 

Distribuie amicilor tai
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on PinterestPrint this page

Newsletter