Inteligenta

Sah – mai mult decat un simplu sport … arta!

In sah, batalia cea mai grea este cea cu tine insuti

Inscrie-te acum
Preturile / categorii de varsta ?

132 RON

132 RON

180 RON

120 RON

120 RON

160 RON

Grupe NOI in Formare – din 5 MARTIE

Alexandre Alekhine, fost campion mondial de sah si considerat de unii cel mai bun sahist al tuturor timpurilor, spunea « Ca sa devin maestru, in primul rand a trebuit sa caut adevarul, in al doilea rand sa lupt… Cu ajutorul sahului mi-am educat caracterul. Pentru mine sahul nu este joc, este o arta. Fiecare sahist talentat nu are numai dreptul, ci chiar datoria de a se considera artist”.

Sah si beneficiile sale

Beneficiile acestui sport-arta sunt nepretuite. Studiile de specialitate releva numeroase efecte benefice ale jocului asupra functionarii neuronale:

 • Atentie sporita: boala secolului 21 este ADHD (deficitul de atentie si hiperactivitatea). Din ce in ce mai multi copii de varsta scolara au probleme in a-si pastra concentrarea pe perioade mai lungi de timp. Datorita excesului de stimuli din mediul inconjurator, capacitatea lor de concentrare scade si productivitatea in egala masura. Jocul de sah ii poate ajuta sa isi controleze si sa isi dozeze eficient energia. Cum ? Pentru a castiga, sahistul trebuie sa se concentreze. Daca nu, va pierde. Aceasta consecinta negativa imediata are ca rezultat auto-educarea tinerilor jucatori.

Sah la Bufnita din Tei 2

 • Gandire strategica: Sahul este un joc strategic. Strategiile se invata prin practica, nu sunt abilitati inascute. Jucatorii invata cu timpul sa conceapa planuri de atac si defensive, abilitati care il vor ajuta in orice imprejurare, nu numai la masa de joc.

Sah la Bufnita din Tei 3

 • Inteligenta emotionala. Jucatorii de sah reusesc, cu timpul, sa isi controleze atat emotiile negative, cat si pe cele pozitive.
 • O functionare mai buna a creierului: jucatorii de sah isi utilizeaza si dezvolta ambele emisfere ale creierului: stanga, pentru recunoasterea obiectelor de pe tabla de sah si dreapta, pentru recunoasterea de scheme, tipare, tactici. Este una din putinele activitati care exerseaza in egala masura ambele emisfere.
 • Imbunatateste memoria: Jucatorii de sah ajuns cu timpul sa “simta” cand sa aplice anumite tactici si scheme de joc, pe care le-au retinut de-a lungul experientelor lor anterioare. Oamenii de stiinta au relevat faptul ca jocul de sah reduce riscul de aparitie a unor boli mentale grave. In plus, ajuta in toate sferele vietii curente: cariera, scoala, social.
 • Mareste abilitatile cognitive: perceptie, motricitate, limbaj, vaz, procesare spatiala si functii executive. In timpul jocului de sah, fiecare functie este stimulata.

Sah la Bufnita din Tei 4

Fa o mutare inteligenta si adu-l pe cel mic la cursurile noastre de sah,  sustinute de profesori acreditati de World Chess Federation!

___________________

PROGRAM

A. NIVEL INITIERE  (Pret abonament lunar 132 lei / 120 lei – 4 sedinte) 

 • MIERCURI – 16:00 – 16:50 – Grupa 1 – copii de 5-7 ani
 • SAMBATA – 09.30 – 10:20 – Grupa 2 – copii de 5-7 ani

B. NIVEL INTERMEDIAR (Pret abonament lunar 132 lei / 120 lei – 4 sedinte) 

 • MIERCURI – 17:00 – 17:50 – Grupa copiilor de 8-9 ani

C. NIVEL AVANSATI (Pret abonament lunar 180 lei / 160 lei – 4 sedinte) 

 • MIERCURI – 18:00 – 18:50 –  Grupa copiilor de 10+ ani

___________________

 Grupe NOI in Formare – din 5 MARTIE

A. NIVEL INITIERE

 • LUNI – 18:00 – 18:50 – Grupa copii de 5-7 ani
 • LUNI – 19:00 – 19:50 – Grupa copii de 7+ ani

B. NIVEL INTERMEDIAR 

 • SAMBATA – 10:30 – 11:20 – Grupa copii de 7+ ani
___________________
Criteriul “varsta” este orientativ, repartizarea pe grupe urmand a fi facuta de Antrenor dupa evaluarea nivelului fiecarui cursant.
Pretul atelierelor de SAH include urmatoarele beneficii:
 • 4 / 10 ore de antrenament lunar cu antrenor specializat
 • Suport de Curs
 • Materiale pentru studiu individual 
 • Sedinte periodice cu parinti

Pretul cursului este exprimat lunar si are ca referinta un numar de 4 saptamani. Tariful afisat reflecta discount-ul de 10% aplicat in cazul achitarii intergrale a abonamentului lunar in primele 7 zile calendaristice ale lunii de curs. 

Orarul complet al Activitatilor Clubului Bufnita din Tei il gasesti AICI.

Vino la Bufnita din Tei si … descopera lumea!

After School la Bufnita din Tei

Distribuie amicilor tai
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on PinterestPrint this page

Newsletter