Despre noi

 

VIZIUNE

Traim intr-o lume dinamica, in faimoasa era a informatiei, care presupune manipularea masiva de date. In aceasta lume creativitatea este o abilitate aproape vitala, ce ne poate schimba viata.
Dar creativitatea, desi este o trasatura innascuta, trebuie cultivata constant. Prin educatie. Mai ales prin educatie timpurie. Si mai ales prin educatie centrata pe joc si investigatie proprie, nu pe invatare pasiva. Este esential ca aceasta abilitate sa fie stimulata inca din primii ani de viata ai copilului tau, deoarece va juca un rol esential în viitorul sau, scolar si profesional.
Stimularea creativitatii copiilor poate fi realizata prin trei elemente: un mediu educativ ingenios, un plan de educatie creativ si educatori care utilizeaza metode didactice moderne. Nu o spun eu, o spun specialistii …

Este tocmai ceea ce eu, in calitatea mea de Bufnita, va propun prin acest proiect educational, centrat pe elemente creative. Sa descoperim, asadar, cum se va intampla acest lucru.

Bufnita din Tei - Despre noi 1

MEDIUL

Fenomenul creativ – ca parte a actului de educatie – are nevoie de un cadru pe masura, pentru a se exprima liber. De aceea spatiul in care copilul tau se va manifesta imbina nevoile educative cu nevoia de libertate a imaginatiei. Concept designer-ul Alina Lazar – Barakadesign ne povesteste cum s-a nascut armonia vizuala: “Bruiajul de neconcordante vizuale masive (aglomerari de materialitati, forme si culori diverse – discrepante) creaza tipologii de comportamente umane discrepante si galagioase. Bufnita Din Tei s-a nascut ca o necesitate de refugiu al acestui cotidian citadin Bucurestean. Propunerea noastra este intoarcerea la valorile initiale, la Natura”.

Bufnita din Tei - Despre noi 2

Elementele vizuale ce compun acest spatiu vorbesc despre aceste cautari:

Minimalismul formal invita la introspectie creativa.
Lemnul natural neprelucrat aduce mirosul unei lumi pierdute.
Verdele si galbenul sunt invitatia intr-o lume pozitiva, vesela, prietenoasa si creativa.
Oglinda este elementul care ne provoaca la autoanaliza, la o atentie a sinelui mai profunda.
Linia desenului este numitorul comun cu generatia contemporana: tineri frumosi, entuziasti, spirite libere, pregatite sa schimbe din radacini vechile blocaje sociale.”

Bufnita din Tei - Despre noi 3

ACTIVITATILE RECREATIVE

Ca si ceilalti copii, copilul tau este creativ. Este sincer, spontan, curios, traverseaza cu usurinta granita dintre real si imaginar. Nu lasa aceste trasaturi sa se degradeze odata cu angrenarea in sistemul de invatamant conventional. Educatia sa formala are nevoie sa fie completata de o educatie nonformala desprinsa de programa oficiala, care pune accent pe improvizatie, exprimarea propriilor idei si joc.

Bufnita din Tei - Despre noi 4

Bufnita din Tei - Despre noi 5

Activitatile pe care le promovam sub conceputul atelierelor recreative ii vor scoate pe copii din formalismul scolaresc si le vor cultiva, in primul rand, creativitatea si increderea in sine. Copilul tau nu va avea nevoie sa fie creativ doar in medii exclusiv artistice. Creativitatea sa se poate manifesta in tot ceea ce va face: o abordare originala il va ajuta sa iasa dintr-un impas, sa aiba succes in cariera, sa dezvolte o afacere proprie, sa aduca la viata proiecte inovative.

Bufnita din tei - despre noi 8 Bufnita din Tei - Despre noi 6 Bufnita din Tei - Despre noi 7

Astfel, activitatile noastre cuprind indeletniciri din multe domenii, atat pentru copii, cat si pentru parinti: pe langa o paleta larga de jocuri de inteligenta (brain games) si de societate (board games), activitati de recreatie introspectiva sub forma de yoga, preocupari artistice si de comunicare, veti gasi aici ateliere tehnice, de mestesug, bricolaj, stiinta. Parintii vor avea ocazia de a evalua abilitatile si inclinatiile naturale ale celor mici in discutii cu specialisti psihologi si in dezvoltare personala, sedinte de parenting si activitati axate pe tehnici de invatare.

Participantii la activitati sunt de acord sa cedeze toate drepturile de proprietate ale imaginilor foto si video inregistrate. Centrul se angajeaza sa nu difuzeze sau sa distribuie aceste materiale catre terti, ci sa le foloseasca doar pentru promovarea propriei oferte / imagini.

Asadar, daca ai un copil in cautare de actiune, te asteptam sa ne treci pragul.

Vino la Bufnita din Tei si … descopera lumea!

Newsletter