Ce este Aritmetica Mentala?

Aritmetica mentala este o tehnica de calcul japoneza care dezvolta creierul copiilor prin stimularea echilibrata a emisferelor cerebrale.

Sistemul de educatie traditional este centrat pe dezvoltarea emisferei stangi a creierului, ceea ce este suficient pentru un nivel standard al gandirii logice.

Daca doriti ca cel mic sa isi atinga intreg potentialul, va invitam sa luati in considerare aceasta noua metoda de invatare, bazata pe o tehnologie veche de 2500 ani.

Pentru inceput, copiii calculeaza pe o numaratoare numita soroban sau abac, iar dupa o perioada de exersare, se intampla ceva magic: copiii ajung sa efectueze operatiuni complexe fara a mai utiliza sorobanul, ci proiectandu-l la nivel mental.

Metodologia aferenta antreneaza viteza mare de perceptie si procesare a informatiei, dezvoltand ambele emisfere ale creierului in paralel, ca urmare a procesului de vizualizare mentala a calculelor pe abac. In ciuda denumirii, scopul primordial nu este deprinderea de a calcula cu viteza mare sau de a rezolva probleme matematice. Acesta este un “efect secundar” – e adevarat, cu mare utilitate academica si nu numai. Aritmetica mentala este esentiala pentru stimularea activitatii mentale a copiilor. Ii va ajuta sa isi dezvolte memoria, vorbirea, sa inteleaga mai usor ceea ce aud, ca urmare a exersarii capacitatii de aentie si rapiditatea de reactie.

Alte beneficii vor fi vizibile in zona:

  • Gandirii analitice si creative
  • Puterii de concentrare
  • Imbunatatirii abilitatilor de citire, scriere si invatare
  • Increderii in sine

Pentru rezultate optime, se considera ca este ideal sa se demareze antrenamentul in jurul varstei de 5-6 ani. Conform studiilor stiintifice, creierul se dezvolta in ritm intensiv pana la varsta de 12 ani. In acest interval creierul copiilor are o mare capacitate de auto-corectie. Dupa varsta de 12 ani obiectivele programului se pot implementa, dar cu rezultate mai putin spectaculoase.

In tari precum America, aceasta metoda are si utilizari medicale, fiind in multe cazuri utilizata ca adjuvant in tratarea unor boli precum Alzheimer sau dementa, punand creierul la munca, cu efecte benefice asupra sanatatii mintale.

15-20 de minute de exersare pe zi vor avea un efect uimitor. Un creier antrenat este ca o platforma pentru viitoare “aplicatii”.

Vino la Bufnita din Tei si … descopera lumea!

Similar Posts