Grup de dezvoltare personala pentru adolescenti

Pe drumul catre … Mine

Program de dezvoltare personala pentru adolescenti

Descopar cine sunt, inteleg cum functioneaza corpul si mintea mea, ma accept asa cum sunt.

Intr-un spatiu de siguranta si incredere, creat cu grija, adolescentul va reusi sa se deschida, sa se prezinte pe sine autentic in fata altora cu framantari similare.

Ascultam cu empatie si toleranta, curiozitate si bunavointa povestea fiecaruia si framantarile personale. Suntem deschisi sa cunoastem si sa contribuim la crearea unei armonii si coeziuni de grup care sa ne permita sa crestem impreuna. Aducem laolalta adolescenti diferiti, dar cu intrebari asemanatoare, experiente comune cu abordari variate, trairi emotionale impartasite in contexte de viata diverse.

Construim imagini de sine realiste, crestem increderea in fortele proprii si cultivam o stima de sine pozitiva. Ii sprijinim sa isi ofere un raspuns la intrebarile care ii framanta: ,,Cine sunt eu? Ce pot sa fac? Care sunt punctele forte & abilitatile mele? Ce fac cu defectele mele?”

1-Cine sunt eu? Despre calitati, puncte sensibile si unicitatea fiecarei persoane, autenticitate si vulnerabilitate, granite personale, siguranta personala; inteleg ca diferit nu inseamna ,,ciudat”; invat cum sa stabilesc limite sanatoase.

2-Cum sa am relatii de succes si sa comunic eficient. Incredere/neincredere in ceilalti, locul meu in grup, puterea de a fi diferit de ceilalti, ce simt cand nu sunt luat in seama, cum imi exprim punctul de vedere pentru a fi asculat/a de parinti, prieteni, colegi.

3-Cum sa reusesc ce imi propun. Decizie si responsabilitate, planuri si motivatie, obstacole si perseverenta, curajul de a incerca, teama de nereusita si necunoscut, cui cer suport atunci cand am nevoie, rolul gandirii pozitive in obtinerea reusitei/succesului.

4-Inteleg ce simt. Nesiguranta, confuzie, invidie, gelozie, frustrare sau furie; inteleg ca este normal sa simt ceea ce simt, nu sunt singurul/a care simte asta, invat sa spun ce simt, sa recunosc emotiile celorlalti, sa fiu empatic/a in relatie cu prietenii sau colegii.

Pentru crearea unei relatii de incredere, inainte de inceperea primului modul, va exista o intalnire individuala de cunoastere cu fiecare adolescent (cate 30 min).


Detalii organizatorice :

6-8 adolescenti (12-15 ani)
Orar: LUNI 19:30-20:30

Preturi