Sah – Instrument educational si Sport!

Centrul SUDULUI

  • Nivel Initiere (5-7 ani) – Sambata, 10:00-10:50
  • Nivel Incepator (6-9 ani) – Sambata, 11:00-11:50
  • Nivel Intermediar (8-14 ani) – Sambata, 12:00-12:50

Centrul 13 Septembrie

  • Nivel Intermediar (8-14 ani) – Luni, 18:30-19:20
  • Nivel Incepator (6-9 ani) – Luni, 17:30-18:20

SAHUL … O ARTA

Alexandre Alekhine, fost campion mondial de sah si considerat de unii cel mai bun sahist al tuturor timpurilor, spunea « Ca sa devin maestru, in primul rand a trebuit sa caut adevarul, in al doilea rand sa lupt… Cu ajutorul sahului mi-am educat caracterul. Pentru mine sahul nu este joc, este o arta. Fiecare sahist talentat nu are numai dreptul, ci chiar datoria de a se considera artist”.

In cadrul acestui curs copiii se vor familiariza cu acest sport, cu cerintele jocului, cu mutarile pe tabla de sah si relatia dintre piese. Atat copiii, cat si parintii vor avea ocazia sa descopere daca o simpla curiozitate sau o placere se poate transforma intr-o pasiune si daca exista un talent special care abia astepta sa fie scos la suprafata si sa fie slefuit.

Cupa Bufnita din Tei la Sah
Cupa Bufnita din Tei la Sah

De ce SAH ?

Sahul este unul dintre cele mai complexe jocuri pe care omul le-a inventat in decursul istoriei sale. Aceasta complexitate este data de multitudinea posibilitatilor și situațiilor care pot aparea pe tabla de joc. Practic putem spune că șahul simuleaza viata reala la o scara redusa. Toate principiile si strategiile pe care le aplicam în acest joc sunt desprinse din viața noastră de zi cu zi. Prin studierea jocului de sah putem să ne dezvoltam un set de abilitati care în mod sigur ne vor ajuta să fim mai eficienți în activitățile pe care le desfasuram în viața reală.

Fa o mutare inteligenta si adu-l pe cel mic la cursurile noastre de sah, sustinute de profesori acreditati de World Chess Federation!

Criteriul “varsta” este orientativ, repartizarea pe grupe urmand a fi facuta de Antrenor dupa evaluarea nivelului fiecarui cursant.


Vino la Bufnita din Tei si … descopera lumea!

Preturi