Daniela MIHAI

Daniela este absolventa a Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti, sectia pictura, si doctor in Arte Vizuale.

Din anul 2010 devine membru titular al Uniunii Artistilor Plastici, avand o bogata activitate in domeniu.

In demersul sau artistic, abordeaza tehnici diverse, de la cele traditionale precum pictura in acrilic, tehnici grafice, tehnici mixte, pana la instalatii video si fotografie. Creatiile sale au fost expuse intr-o serie de expozitii personale si de grup in tara, dar si in cadrul unor expozitii colective internationale.

Preda cursuri de arta pentru copii înca din anul 2007, in mediul non formal, iar din anul 2017 este profesor titular in invatamantul de stat. Impreuna cu elevii pe care i-a coordonat a obtinut numeroase premii la concursurile nationale si internationale, indrumandu-i totodata cu succes in pregatirea pentru studiile din domeniul artistic. Abordarea sa este centrata pe metodele de predare si invatare moderne, jocul si tehnicile de lucru creative stimuland cel mai mult imaginatia copiilor.

Daniela considera ca in formarea copiilor pasionati de arta este esentiala asimilarea tehnicilor si a notiunilor din sfera artei, insa creativitatea este calitatea cheie care trebuie constant stimulata prin metode de lucru moderne.

In cadrul cursurilor de pictura si desen, copiii vor invata o serie de tehnici creative, isi vor forma o cultura artistica complexa, prin asimilarea notiunilor de istoria artei, si isi vor dezvolta imaginatia si sensibilitatea.