Reduceri de 20% la Centrul 13 Septembrie

-20%

La Bufnita din Tei – Centrul 13 Septembrie oferim o reducere de 20% din pretul standard pentru fiecare curs nou achizitionat. Aceasta reducere este valabila timp de 3 luni (decembrie 2019 – februarie 2020) si nu se cumuleaza cu niciun alt discount. Promotia se aplica inscrierilor pe baza de abonament lunar efectuate pana la 30 noiembrie inclusiv.

Vezi AICI lista cursurilor din promotie.


Si totusi, ce este „Black Friday” … ?

Se numeste “vinerea neagra” si de numele acesta sunt strans legate: cerneala neagra, niste politisti negri de suparare si o vinere in care toti americanii se imbolnavesc in acelasi timp. Haideti sa descoperim istoria promotiilor de Black Friday. Care, da, au fost inventate in America.

Black Friday este numele dat primei zile de dupa Ziua Recunostintei din Statele Unite, zi care deschide acolo sezonul de cumparaturi de Craciun. In SUA, ziua era marcata, inca de la sfarsitul secolului XIX, de parade ale marilor comercianti; parada tinuta de lantul de magazine Macy’s de Ziua Recunostintei fiind cea mai spectaculoasa si longeviva. Magazinele foloseau aceasta ocazie pentru a lansa campaniile lor publicitare pentru Craciun si preturile speciale pentru cadouri.

Prima oara cand a fost mentionat termenul de Black Friday a fost in anii ’50, intr-o revista de comert americana, si se referea la obiceiul angajatilor de a-si lua o zi de concediu medical in vinerea de dupa Ziua Recunostintei, ca sa se poata bucura de un weekend liber prelungit. Dupa masa copioasa de Thanksgiving, toti angajatii intrau brusc intr-o “vinere neagra”…

Tot in anii ’50, acelasi termen a fost folosit de politistii orasului Philadelphia in legatura cu aglomeratia din oras in weekendul de Ziua Recunostintei. Toti politistii erau ocupati pana peste cap si obligati sa lucreze ore suplimentare, pentru a mentine ordinea intr-un oras asaltat de cumparatori si turisti. Pe strazile in sarbatoare, singurii negri de suparare erau politistii. Sau poate vinerea era neagra, din cauza multor chipiuri negre care impanzeau orasul, ca sa mentina ordinea si sa elibereze traficul.

Apoi, multi au gasit o explicatie mercantila pentru numele si culoarea data acestei zile: la deschiderea sezonului de cumparaturi de final de an, comerciantii treceau de la inregistrarile “in rosu” din registrul contabil, cu care marcau pierderile, la inregistrari “in negru”, cu care se nota profitul in vanzari. Black Friday se scrie negru pe alb si e singura sarbatoare a contabililor!

Black Friday s-a transformat azi, dintr-o zi a reducerilor substantiale, intr-un “carlig” promotional folosit iar si iar pentru a marca reduceri consistente oferite de comercianti. Totusi, ultima zi de vineri din noiembrie ramane ziua reducerilor cu adevarat spectaculoase si profitabile pentru ambele tabere – vanzator si cumparator.

Acum, dupa ce ne-am facut lectia la istorie, engleza si lingvistica va invitam sa profitati de oferta noastra si sa faceti investitia corecta in educatia copilului, inscriindu-l la un curs sau … poate, chiar la mai multe?.

Vezi AICI lista cursurilor din promotie.

Vino la Bufnita din Tei si … descopera lumea!


Vezi aici Orarul complet

ORAR Centru SuduluiORAR Centru 13 Septembrie

Similar Posts