Program educational dedicat copiilor care in toamna incep clasa pregatitoare

Fiecare copil mic viseaza sa devina mare, intr-o zi. Fiecare prescolar viseaza la ziua in care va deveni scolar. Si nu un scolar oarecare, ci unul de succes. In aceasta perioada tulbure, copiii din grupa mare pastreaza acest vis. In toamna vor pasi pragul scolii. Si vrem ca ei sa aiba un start bun. O lunga perioada de timp au fost scosi din rutina zilnica de la gradnita si privati de activitatile educative. Lipsa socializarii cu colegii isi pune si ea amprenta asupra copilului.

In acest context, propunem copiilor care in toamna incep clasa pregatitoare un program educational de pregatire pentru scoala.

Programul se desfasoara online in grupuri mici de 6-8 copii, astfel incat sa facem posibila interactiunea cu toti membrii grupului si fiecare copil sa poata fi indrumat si sa primeasca explicatiile necesare pentru intelegerea celor prezentate. Ne propunem o abordare personalizata pe parcursul intregului program. Pornim de la ce stie copilul si comparam cu ce ar trebui sa stie. Initiem activitati recuperatorii individuale, pentru acei copii care au nevoie de exercitii suplimentare pentru a fixa cunostintele. Imbinam dezvoltarea personala a abilitatilor socio-emotionale pentru o integrare reusita intr-un nou grup, cu exersarea deprinderilor necesare pentru a face fata sarcinilor scolare.

Este un program educational complex, care impleteste pregatirea psihologica a copilului (adaptare la nou si integrare in grup) cu cea intelectuala si aptitudinala.

Cu ajutorul povestilor terapeutice, ii sprijinim pe copii sa exerseze deprindera de a–si face noi prieteni sau de a refuza sa intre intr-o relatie care nu o doresc, de a rezolva un conflict si a actiona intr-o maniera sanatoasa atunci cand cineva il necajeste sau ii adreseaza cuvinte urate (bulling).

Pe parcursul programului, copiii vor consolida diferite notiuni prevazute in programa nationala (sunete si litere, despartire in silabe, identificarea sunetului initial si a celui final, reprezentarea grafica a cuvantului, sir numeric crescator si descrescator, vecinii numerelor etc) si isi vor forma deprinderi de lucru necesare in indeplinirea sarcinilor scolare (stil de lucru, orientare in pagina, mentinerea atentiei, capacitatea de a finaliza o lucrare , capacitatea de a imbunatati o lucrare deja finalizata etc).

Programul este conceput sub forma a 3 ateliere a cate 120 minute, cu pauza de 10 min (luni & miercuri & vineri). Pentru fiecare atelier vor fi oferite materiale de lucru. La finalul programului, parintii primesc feedback, iar pentru acei copii care au nevoie sa consolideze anumite deprinderi vor fi create activitati recuperatorii, individuale (sedinte 1 la 1 psiholog-copil).

ORAR

  • Locatie: Bufnita din Tei – Centrul Sudului
  • Modul : 7-11 septembrie
  • Luni & Marti & Miercuri de la 17:30 la 19:30.

Varsta: copiii din grupa mare gradinita, care incep in curand scoala

Tarif: 300 lei / modul (pachetul saptamanal de 6 ore: 3 ateliere a cate 120 min).

Vino la Bufnita din Tei si … descopera lumea!

Similar Posts