Cursuri de Robotica si Inginerie

Acest Program de Robotica aplicata ofera copiilor oportunitatea sa se joace de-a inginerul intr-un mod constructiv, in cadrul unui program inovativ, dezvoltat de Academia de Robotica.

Copiii descopera ce inseamna si cum actioneaza forta de inertie, forta centrifuga si centripeta, legea actiunii si reactiunii, masa si gravitatia, tipuri de transmisii, angrenaje, circuite electronice, motoare electronice, vibratia, simetria si asimetria, istoria aviatiei si multe altele.

Cursul prezinta si explica subiecte din domeniile stiintei, tehnologiei, ingineriei, artei si matematicii (STEAM) prin utilizarea jocurilor si modelelor aplicative pentru demonstrarea teoriei scolare din domeniul real si uman. Nu vizam doar distractia, ci si imbogatirea cunostintelor din teoria scolara si deprinderea de aptitudini legate de gandire, inventivitate, incredere in fortele propri.

Programul are o solida latura aplicata, pregatind cursantii sa rezolve ghicitori practice. Cel mai important moment al fiecarei lectii este etapa de constructie a unui model care demonstreaza subiectul lectiei folosind piese LEGO. Fiecare participant lucreaza cu o trusa de piese ce a fost proiectata si creata special pentru acest scop.

Programul de Robotica ROBOCODERS 6-9 ani

Copiii construies modele pe care le vor aduce la viata cu ajutorul unui program software intuitiv, pus la dispozitie de catre LEGO Education. Programarea vizuala, de tip drag & drop, se face pe laptopuri si tablete, iar constructia se realizeaza folosind mult indragitele piese LEGO.

Programul de Robotica PRO 10-14 ani

Cu robotii inteligenti LEGO MINDSTORMS EV3, copiii configureaza device-uri pentru a gasi raspunsuri la probleme tipice din robotica si provocari reale de inginerie. Se vor familiariza cu functionarea diferitilor senzori (ultrasonic, giroscopic, culoare) si motorase, vor afla cum sa programeze un robot astfel incat acesta sa detecteze cu exactitate obiectele din jurul sau cu senzorii ultrasonici sau sa urmeze fara greseala liniile unui traseu prestabilit. Vor fi cufundati intr-un mediu care incurajeaza munca in echipa, prietenia si creativitatea, in timp ce vor lucra cu cele mai noi si interesante instrumente de robotica.

Valorile programului de Robotica:

  • Dezvolta abilitatile motorii
  • Incurajeaza gandirea creativa
  • Dezvolta abilitatea de a analiza procese din domeniul ingineriei
  • Imbogateste cunostintele generale din fizica si diverse fenomene naturale
  • Dezvolta aptitudinile sociale, increderea de sine si constiinta propriilor abilitati
  • Dezvolta abilitatile de comunicare si lucru in echipa

Academia de Robotica

Academia de Robotica este unul dintre liderii de piata in dezvoltarea si predarea cursurilor de Robotica, IT si Programare pentru copiii cu varsta pana in 14 ani. Cu o experienta de 6 ani in piata din Romania si peste 90 de institutii de invatamant partenere, cursurile Academiei de Robotica au adus reale beneficii si au fost urmate cu entuziasm de peste 20,000 de elevi.

Acum, Academia de Robotica este si la Bufnita din Tei!

Similar Posts