Algorithmics – Scoala Internationala de Programare

10 Things I love about coding

Din septembrie 2021, cursurile centrelor Bufnita din Tei se bazeaza pe metodologia ALGORITHMICS, o scoala internationala de Programare, prezenta in peste 50 de tari, care ofera o serie de programe personalizate in functie de varsta si nivelul de cunostinte al copiilor.

Motivele pentru care Programarea este ideala pentru copii (fete si baieti deopotriva) nu se opresc la zece. Dar pentru ca nu dorim sa abuzam de rabdarea ta, ce zici de cele mai importante?

SCOALA devine mai usoara 🙂

1 – Matematica: copiii reusesc sa vizualizeze concepte abstracte, sunt pusi in situatia de a aplica matematica in situatii de viata reale si vad matematica in mod distractiv si creativ.

2 – Redactarea si argumentarea: invata sa fie concisi si organizati in argumentare, ceea ce le imbunanateste abilitatile de redactare de texte si prezentari.

3 – Creativitatea: invata prin experimentare si isi folosesc la maxim capacitatea de gandire si de strategie.

COMPETENTELE personale devin mai … soft 🙂

4 – Ambitia: putine alte activitati aduc cu sine dezvoltarea perseverentei si a ambitiei ca programarea; atatea provocari de depasit si atata satisfactie cand reusesti!

5 – Concentrare si organizare: pe masura ce avanseaza in programare, copiii isi dezvolta in mod natural capacitatea de concentrare si abilitatile de organizare.

6 – Increderea in sine: nenumarati parinti au observat ca cei mici au castigat la capitolul incredere in sine, ceea ce nu ne mira deoarece cand inveti programare de fapt rezolvi probleme, iar cand rezolvi probleme, depasesti osbtacole, iar cand depasesti obstacole esti imbatabil!

7 – Comunicarea: programarea te invata sa comunici logic, atat verbal cat si in scris. Daca stai sa te gandesti: scrierea de cod reprezinta in fapt invatarea unei noi limbi.

VIITORUL devine mai atractiv

8 – Pregatiti pentru viata: totul in jurul nostru este axat pe tehnolgie, iar tehnologia este axata pe programare. Este important sa inteleaga acest nou limbaj universal, ca sa inteleaga lumea in transformare si, pe deasupra, sa mai aiba si puterea de a aduce schimbari in aceasta lume.

9 -Pregatiti pentru cariera: daca stiu sa creeze aplicatii si sa scrie coduri de programare de la o varsta timpurie, vor putea performa in orice domeniu vor alege. Cererea de tineri cu astfel de abilitati este din ce in ce mai mare.

10 – Dornici de integrare: nu credem in sabloane si in IT-isi „ciudati”…nici pe departe. Tinerii cu aceste interese sunt la fel ca toti ceilalti: entuziasti, dorinici de socializare, trazniti – atat cat trebuie, inovatori … nu poti sa fii inovator daca nu esti aproape de cei pentru care inovezi si daca nu iubesti oamenii.


Metodologia ALGORITHMICS este maximizata de o platforma proprie de invatare si simulare, prin care copiii au acces la lectii si exercitii – chiar si in afara orelor de curs – si in care isi creeaza propriile proiecte si animatii. In timp ce profesorii le pot evalua eficient evolutia, parintii sunt invitati periodic in platforma pentru a asista la prezentarea proiectelor.

Mentiune: copii pot participa la cursurile de programare cu laptopul propriu; rugam a se specifica la inscriere acesta optiune.

Similar Posts